subota, 20 April 2024

dovaaaZasto si ikad posumnjala u to da će ti Allah odgovoriti na dove? Sigurno će odgovoriti!

Ili će ti dati šta tražiš, ili će ti umanjiti nevolju od koje strahuješ, ili će ti je ostaviti za Sudnji dan, kada ti bude najpotrebnije. Sigurno.

Gospodar je Milostiv! Zašto dopuštaš da ti iskustvo sa ljudima pomuti vjeru i svijest o Milosti? Ljudi nisu mjerilo ni za šta. Ni sami za sebe. Kur'an je mjerilo. Za sve.

Gospodar prašta, i pun je ljubavi. Gdje tražiš ljubav i razumijevanje? Od koga očekuješ opravdavanje za sve tvoje mahane i propuste? Od ljudi?? Pa, i sama si čovjek… ZNAŠ koliko ti treba da kažeš: “Nikad neću halalit’!” A Gospodar nam poručuje da će sve grijehe oprostiti. Sve. Onima koji se pokaju i poprave.

Kome se u zagrljaj sklanjaš od straha? Kome? Onome koji i sam od nekih drugih strahova bježi? Gospodar je Najbolji Zaštitnik i Pomagač. Neovisan i Vječan. Ne treba najava, ni “štela” da te uzme u zaštitu. dovoljno je da ti odlučiš da Njega, Uzvišenog, uzimaš za Zaštitnika i Pomagača. I da budeš svjesna da je Dovoljan, zaista Dovoljan.

Bojiš se zbog svojih grijeha?

A šta su tvoji grijesi naspram Allahove Milosti?

Bojiš se svoje slabosti?

A šta je tvoja slabost spram Allahove Snage?

Bojiš se svoje manjkavosti?

A šta je tvoja manjkavost naspram Allahovog Savršenstva bez ikakva nedostatka?

Otkači srce od Dunjaluka! Doslovno. Otkači! I prodiši. Zaista je Allah Dovoljan. Sve mimo Njega je ionako prolazno, i ma koliko hrlila da bilo šta, i bilo koga zadržiš – proći će. Sigurno. Veži se za vječno. Tako ćeš imati oboje, inšallah.

PODSJETI SE onoga što zaboravljaš!

Amira Ammara Šabić