petak, 19 April 2024

konkursNa konkurs se mogu prijaviti osobe oba spola, mogu čak i one osobe koje još nisu punoljetne, također i osobe sa invaliditetom,

a i oni muškarci sa dugom bradom i potkraćenim hlačama, čak i žene sa hidžabima i nikabima – za njih imamo posebne uvjete rada prilagođene njihovim zahtjevima.

Radno vrijeme je osam sati dnevno, zaposlenik sam sebi određuje vrijeme kada će raditi, čak može praviti pauza koliko želi – bitno je samo da tih osam sati rada obavezno odradi!...

Platu sam sebi zaposlenik određuje, a na tu količinu bit će mu pridodato još najmanje deset puta toliko. Ovo je prilika za svakog nezaposlenog, nesituiranog, siromašnog, za svakog koji mašta o zaposlenju i da konačno počne živjeti “normalnim” životom, za svakog onog koji odgađa stupanje u brak jer nema uvjete za izdržavanje porodice, za onoga koji želi studirati a nema sredstava za to, čak i za onoga koji želi da bude najimućniji čovjek na Zemlji, za svakog onog koji želi da bude neovisan od drugih ljudi. Dakle, od zaposlenika se očekuju dosljednost, maksimalna ozbiljnost i upornost. I zadnja napomena vezana za zaposlenje jeste da će svi biti primljeni, niko neće biti odbijen.

Ovo je javni poziv za zapošljavanje kod Uzvišenog Allaha! Najboljeg “Poslodavca”! Onoga koji neizmjerno nagrađuje za svako tvoje djelo.
Takozvani razgovor za posao bit će onog trenutka kada budući zaposlenik odluči, a sastoji se od dva rekata dobrovoljnog namaza u toku dana ili noći, jer znaj da nema drugog načina za razgovor sa Poslodavcem – Allahom, mimo namaza.

Ne sekiraj se, nećeš se zaposliti na baušteli, niti ćeš raditi u komunalnom preduzeću, niti ćeš morati silaziti duboko u zemlju i vaditi rude, niti ćeš morati visoko nebom letjeti kao pilot.... Radit ćeš Allahu najdraža djela: potvrđivanje Allahove jednoće, namaz, obavezni i dobrovoljni, dobročinstvo roditeljima, post, obavezni i dobrovoljni, zikr – spominjanje Allaha, održavanje rodbinskih veza, učenje Kur’ana, lijepo ponašanje prema svima, uključujući i životinje… Usudi se zaposliti kod Allaha!

I javi nam kolika ti je plata bila prvi mjesec.

Sestra A.B.