nedjelja, 31 Maj 2020

Allah99Zamisli, pozove te neka poznata ličnost koju mnogo voliš i cijeniš, na ručak, druženje, da provedeš vrijeme sa njom, ili neki veliki vladar, osoba do koje je ''običnim'' ljudima teško doći, kako bi te to obradovalo, usrećilo i ponosnom učinilo.

A ti, imaš priliku da se družiš i stalno budeš u 'kontaktu' sa Onim ko je iznad svih tih ''velikih'' ljudi, Ko je iznad svega i Kome ništa ravno nije. 
Sa Gospodarom Zemlje i Nebesa!

I još jedna radosna vijest za tebe! :) On će da te nagradi za svaki taj trenutak koji si Mu posvetila, tebi koja ovisiš od Njega u svakome smislu.

A ti, ti Ga opet zaboravljaš i radije bi izabrala susret sa nekim poznatim smrtnikom, nego Njega Veličanstvenog.
Kažeš da ne bi?!
Zašto onda, dok mujezin izgovara: ''Es-selatu hajrun minen-nevm'', ti se okrećeš na drugu stranu i nastaviš bezbrižno da spavaš, ne želeći da se susretneš sa Njim? Zašto onda, dok mujezin poziva pet puta dnevno na susrete, za koje ćeš biti bogato nagrađena, ti odbijaš, provodeći to vrijeme u beskorisnim poslovima? Zašto sebi štetu činiš?

On ti dao blagodat islama, blagodat upute, a ti uporno odbijaš da uživaš u toj blagodati na Ovome, a kasnije da ubereš još veće plodove na Onome svijetu.

Nemaš puno vremena na dunjaluku za druženja od kojih ćeš imati koristi na vječnom svijetu. Ne dozvoli sebi da budeš gubitnica, kada ti je On ukazao kako da, uz Njegovu pomoć, pobijediš.
Susretni se još danas sa Njim i nemoj da prestaješ sve dok te On ne pozove na dugi put u vječnost.

Ummu Sara Žužić