petak, 19 April 2024

partyNe budi 'plitka', lahko dostupna i očima i rukama njihovim. Brzo im dosadi, brzo se zasite.

Ne da Allah bereketa u takvom tvom ponašanju, niti u haram odnosima. Jasno je to i tebi i svjesna si ti toga, ali opet te nešto vuče da poželiš njihovu pažnju. Gladna si njihovih komplimenata i žedna njihovih pogleda. Zapitaš li se nekada, zašto je to tako!?

Subota je, subota! Već od jutra smišljaš šta ćeš navečer da obučeš, kako bi bila što zavodljivija i privlačnija...njima.

Jedna od najvećih ženskih laži jeste da se dotjeruju za sebe, da bi sebi bile lijepe, onda kada izlaze vani, dok kući, kada su same, većina njih se opušta u širokoj, komotnoj trenerci, pokupljene kose, bez tri sloja šminke.
Budi iskrena prema sebi. To je sve radi njih. 

Dobro, vidjeli su te, odmjeravali tvoje tijelo cijele noći i davali svoje ocjene.

''Ooo zgodnice, dobar ti taj minjak!''

Tu i tamo se provukao koji kompliment od onih koji su bili dovoljno ''hrabri'' da ih dobace. Doduše, nisu ti se svidjeli pogledi od onih starijih pripitih muškaraca, koji ti očevi mogu biti, niti njihovi komentari i voda na ustima, kada su te odmjeravali poput gladnih zvijeri, dok su ih zabrinute i uplakane žene sa djecom, kući čekale.
Svaka nova subota je nova nada da će se pojaviti ON, onaj pravi, jedini, koji će tvoj svijet obojiti u šareno, učiniti da te leptirići nose i da se osjetiš posebnom i voljenom. On će biti onaj koji će tvoj život učiniti bajkom. Princeza pronašla princa. Napokon!

Ah, koliko izlazaka, noći provedenih u zadimljenoj diskoteci, na silu ispijajući Energy drink, stojeći satima za stolom, na visokim potpeticama, čekajući Mr.Pravog, pokušavajući se zabaviti uz stihove neke srbijanske folk ''dive''. 

A njega nema.

Voljena moja, Pravi se ne pronalazi na takvim mjestima! 
Pravi je u to vrijeme, dok se drugi mladići 'opuštaju' uz alkohol, kući, opušta se učenjem Kur'ana, ibadetom Svevišnjem. Pravi je tada zauzet činjenjem PRAVIH djela, traženjem zadovoljstva Onoga Koji mu dušu stvori, Koji tvoju dušu stvori. 

Sigurna sam da si imala priliku čuti i pročitati komentare muškaraca, statuse i uvrede na račun današnjih žena, gdje ih nazivaju lahkima, lahko dostupnima, smatrajući da ih gotovo i nema ili su rijetke one koje su čestite, čedne i poštene. Ti budi dokaz da su u krivu! 
Ti budi čestita, čedna, poštena, dostupna samo jednom, sa kojim ćeš ići putem ka Džennetu i zadovoljstvu Stvoritelja. Ne bude takva radi njih, budi radi sebe, radi svoje savjesti i dječice koju ćeš sutra odgajati. Nije kasno! 
Samo odluči, pouzdaj se u Milostivog, jer On čeka tvoj povratak Njemu. Okreni novu stranicu svoga života.

Život je mnogo više od izlazaka, provoda i traženja ljubavi svoga života. 

Stavi Allaha na prvo mjesto, ljubav prema Njemu neka bude jača od svih dunjalučkih ljubavi i On će učiniti da sve ostalo u tvome životu dođe na svoje mjesto. 
Mladost nije vječna, niti uživanje na ovome svijetu. Ljepota tvoja proći će sa godinama i sve ovo će sutra biti jučer. A za mnoge ''jučer'' se jako rano završilo, a mislili su da imaju još mnogo vremena. 
Ti imaš priliku da svoj život usmjeriš na ispravne staze. Ne čekaj sutra, jer za mnoge sutra ne postoji. 

Vrati se voljena, svome Gospodaru još danas! 

Ummu Sara Žužić