petak, 29 Mart 2024

musllimma











Reci sebi:

''Ovaj ramazan je mjesec moje promjene. Od ovog Ramazana postajem nova, bolja vjernica, mu'minka, Gospodaru svome poslušna.''

Ne dozvoli da ti ramazan prođe, a da ga nisi iskoristila da popraviš sebe. Odluči: ''Želim da se pokrijem. Hoću da nosim hidžab. Hoću da Uzvišeni bude sa mnom zadovoljan. Nije mi bitno šta ćete mi vi reći i da li ćete me prihvatiti. Nije mi važno mišljenje onih koji će sutra zemlja da budu. Vječni, Gospodar Svemogući, Onaj kome će moja duša da se vrati, samo On mi je važan.''

Kada to odlučiš, stvari će postati bolje u tvome životu. Tako mi Allaha, hoće! Možda ćeš imati iskušenja sa ljudima oko sebe, ali budi sigurna da će ti On dati prostranstva u duši i sve ćeš lahko da podneseš.

Pridruži se onima koje Allaha vole i poslušne su Mu. Pridruži se voljena onima koje te vole u ime Njegovo i radi Njega.

Gospodar te poživio do ramazana i dao ti još jednu priliku. Ljudi odlaze svakoga dana i pitanje je da li ćemo idući dočekati.

Milostivi ti je dao islam. On te u islamu stvorio, učinio da se rodiš kao muslimanka. Dao ti uputu, još u utrobi tvoje majke, a da je nisi tražila, niti si imala utjecaj na to. Samo iz ljubavi i milosti Svoje.

Šta ti radiš sa time?

Koliko godina si uzalud protratila,daleko od Njega i brineći samo za prolazna uživanja?! Koliko godina si lutala i grcala se u grijesima?! Zar nije dosta, sestro moja?!

Reci sebi da jeste!

Okreni novu stranicu svoga života. Odluči se za Džennet umjesto prolaznoga, umjesto prašine.

Zar nije Divni i Milostivi, Onaj Ko ti život dade i sve što imaš i što jesi, zaslužio da Mu budeš poslušna i da Mu se odazoveš?!

“Reci: ‘O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti. On, doista, mnogo prašta i On je milostiv.” (Kur’an, sura Ez-Zumer, 53)

Ummu Sara Žužić