petak, 29 Mart 2024

hidzab5











Svaki put kada muslimanka krene putem 'uspjeha', i na tom putu otkrije samo jedan dio svoga tijela, koji inače do tada nije otkrivala, znajte da je zavedena od šejtana, da su joj njeni postupci prikazani u lijepom svjetlu, iako vrlo lahko može da tim postupkom rasrdi Uzvišenog Stvoritelja.

Znamo vrlo dobro da se ovo dešava sve čeće. Muslimanka koja otkrije neki dio svoga tijela koji je dužna da pokrije, i ona to vrlo dobro zna(vrat, uši i sl.) pa se druge muslimake povode za njom, ima grijeh u tome. Muslimanka koja svoje tijelo utegne do te mjere da se apsolutno ne razlikuje od drugih nepokrivenih žena, ima grijeh u tome, naročito jer se druge muslimanke povode za takvom osobom smatrajući da je to normalno. Nemojte da se pravimo da je to normalno kada nije! Nemojte da pravdamo da pojedine sestre mogu da se obuku i malo ležernije, pa da se utegnu, da se vide vrat, uši, ponekada i kosa, i da sve to pravdamo time što su one 'uspješne'!

Žao mi je, mada je ovo nedovoljno rečeno, bolje da napišem da me srce boli kada shvatim šta naše muslimanke, vjernice, one koje redovno obavljaju namaze podrazumjevaju kada se za nekoga kaže da je uspješan/uspješna!
Na nama je da dovimo za sestre koje imaju problema s hidžabom, naročito ako vremenom sve više otkrivaju svoje tijelo. Ne pomažemo im nikako ako smo im podrška u tome, i mi samo možemo tim postupkom rasrditi Uzvišenog Allaha. Ne pomažimo šejtanu protiv njih! Ukazujmo da to što rade nije uredu! Ukoliko poslušaju, pa elhamdulillah. Ukoliko ne poslušaju, pa vi ste uradili ono što ste mogli.
''i nastavi savjetovati, savjet će vjernicima, doista, koristiti.'' (Ez-zarijat, 55)
Zar možemo, smijemo i trebamo aplaudirati sestri koja zbog nekog svog dunjalučkog uspjeha svi više i više otkriva svoje tijelo?! Tako mi Allaha, njen vrat, uši i kosa, koje je počela da otkriva, nakon što ih je nekada pokrivala, treba da izazovu tugu u našim srcima. Njena čast i dostojanstvo treba da su nam važniji i preči od čitavoga dunjaluka.
Kakav je to uspjeh koji te tjera da srdiš svoga Gospodara, omalovažavaš svoj hidžab zbog tog navodnog 'uspjeha', i tjeraš druge da se povode za tobom?!
Zar je to stvarno uspjeh?!
Ako nas ne boli srce, i ako nam je svejedno, pa onda definitivno nešto nije uredu s nama.
Allahu, oprosti nam...

Hfz.Senita Smajić