petak, 22 Januar 2021

kljucPoznajem brata koji je invalid u kolicima. Ali, Gospodar mu je dao nafaku i opskrbu i on je dobročinitelj kakvih malo ima u Bosni. Iako je u kolicima i potrebna mu je pomoć, njega i briga, mnogo je onih koji upravo njemu kucaju na vrata kada im je potrebna pomoć, i on ih ne vraća praznih ruku. 

Poznajem sestru koja je ostala bez muža, majka je jetima, ali je upravo ona ta koja pomaže druge jetime, obilazi ih i brine za njih.

Poznajem brata koji je imao teško djetinjstvo, zbog oca i očuha koji su zlostavljali i majku i njega, ali danas je on zaštitnik mnogih drugih sestara i samohranih majki, te ih pomaže i brige im olakšava.

Poznajem sestru koja je bila odmalena u iskušenju. Čuvala je ovce, brinula za staru nenu, dolazila je u situaciju kada nije imala šampon da kosu opere, već je koristila pepeo umjesto šampona. Subhanallah!

Sada joj je Allah dao nafaku i ona je ta koja uživa da obraduje druge ljude više nego sebe samu i pomaže gdje stigne.

Poznajem sestru i brata, živjeli su teškim životom. Allah im je dao nafaku i njihovo stanje popravio. Nikada nismo pokretali nikakvu akciju a da oni nisu bili prvi koji su pomogli. 

_______________________________________

Allah je Mudri i Plemeniti. Kada daje, zna zašto daje. Kada uzima, zna zašto uzima. Možda se u tom našem iskušenju krije hajr za nas. Možda se krije ključ naših dvoraca u Džennetu. 

Ma, sigurno se krije hajr i samo dobro.

Možda tebi iz ove perspektive tako ne izgleda, ali budi ubijeđena da je tako.

Vjeruj Allahu, osloni se na Njega i sve će biti uredu na kraju. Mora biti.

Ummu Sara Žužić