utorak, 19 Mart 2019

kljucMožda se u tvom iskušenju krije ključ dvorca u Džennetu 

Poznajem brata koji je invalid u kolicima. Ali, Gospodar mu je dao nafaku i opskrbu i on je dobročinitelj kakvih malo ima u Bosni. Iako je u kolicima i potrebna mu je pomoć, njega i briga, mnogo je onih koji upravo njemu kucaju na vrata kada im je potrebna pomoć, i on ih ne vraća praznih ruku. 

Poznajem sestru koja je ostala bez muža, majka je jetima, ali je upravo ona ta koja pomaže druge jetime, obilazi ih i brine za njih.

Poznajem brata koji je imao teško djetinjstvo, zbog oca i očuha koji su zlostavljali i majku i njega, ali danas je on zaštitnik mnogih drugih sestara i samohranih majki, te ih pomaže i brige im olakšava.

Poznajem sestru koja je bila odmalena u iskušenju. Čuvala je ovce, brinula za staru nenu, dolazila je u situaciju kada nije imala šampon da kosu opere, već je koristila pepeo umjesto šampona. Sada joj je Allah dao nafaku i ona je ta koja uživa da obraduje druge ljude više nego sebe samu i pomaže gdje stigne.

Poznajem sestru i brata, živjeli su teškim životom. Allah im je dao nafaku i njihovo stanje popravio. Nikada nismo pokretali nikakvu akciju a da oni nisu bili prvi koji su pomogli. 

Ummu Sara Žužić