četvrtak, 19 April 2018

Cute little muslim baby holing Holy Quran1Za svaku od navedenih metoda (savjeta) potrebno je 10-15 minuta. Na svim savjetima treba biti ustrajan i oba roditelja se moraju potruditi kako bi u srce svog dijeteta usadili ljubav prema Kur'anu, s tim da je majka puno odgovornija jer od same trudnoće pa do sredine njegovog djetinjstva, ona je najviše vezana za njega (dijete) a i ono za nju.

Opširnije...

majka kcerkaU današnjem vremenu neophodno je posvetiti veliku pažnju ispravnom odgoju djece. Ispravan odgoj podrazumijeva kako fizički tako i psihički aspekt. Svim roditeljima poznat je fizički odgoj djece i većina roditelja pokazuje veliki stepen odgovornosti za ovim aspektom odgoja. Međutim, primjetno je da se psihičkom odgoju djeteta ne pridaje toliko pažnje jer uglavnom ni sami roditelji nisu svjesni važnosti emotivnog razvoja djeteta i često se u odgojnim situacijama postavljaju pogrešno...

Opširnije...

Muslim momPitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšallah?

Opširnije...

majka kcerkaDjeca su blagodat od Allaha, subhanehu ve te'ala, i svaki musliman i muslimanka trebaju čvrsto vjerovati da je ”Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće - mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On uistinu, sva zna i sve može.“ (Prijevod značenja Eš-Šura, 49-50)

Opširnije...