ponedjeljak, 22 Oktobar 2018

ramazan88Ovih nekoliko odabranih i iskrenih riječi upućujemo ženi muslimanki, djevojci mu’minki, povodom dolaska mubarek mjeseca ramazana, Uzvišenog Allaha moleći da podari da im ovi savjeti budu od koristi i od pomoći u pokornosti Svevišnjem Allahu, postizanju Njegovog zadovoljstva i oprosta u ovom mubarek mjesecu.

Opširnije...

iftar8Zejd b. Halid el-Džuheni, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko priredi iftar postaču, imat će istu nagradu kao i on (postač), s tim što postaču neće biti umanjena njegova nagrada.

Opširnije...

kuran5Zahvala pripada Allāhu, Gospodaru svih svjetova. Salavāt i selām donosimo na našeg vjerovjesnika Muhammeda, koji je pečat svih poslanika i predvodnik svih bogobojaznih. On, sallallāhu alejhi ve sellem, poslat je kao milost svim svjetovima i kao uzor svim dobročiniteljima, te kao dokaz protiv svih Allāhovih robova.

Opširnije...

brak1Nedavno sam čuo za slučaj sestre muslimanske koju je čovjek razveo nakon samo sedam dana braka, nije se udostojio da je razvede kao pravi vjernik i muškarac, nego joj je, kao zadnji ljigavac i kukavica, razvod dao pute sms-poruke, a nakon toga je blokirao na svim mogućim kontaktima.

Opširnije...