četvrtak, 18 Januar 2018

jagode1Iako je imao samo pet godina, moj brat bi požurio da se pripremi za namaz i nestrpljivo bi čekao ostale ukućane da mu se pridruže u dnevnoj sobi. Međutim, kada u kuhinji nije bilo jagoda, brat se nije toliko žurio da obavi namaz.

Opširnije...

zagrljaj rukaJedan iskren zagrljaj dragog prijatelja ili bračnog partnera može imati jako snažan utjecaj na naše tijelo. Poput smijeha, naučnici su otkrili da i zagrljaji imaju ljekovita svojstva. Istraživanja pokazuju da je zagrljaj vrlo učinkovit u liječenju raznih fizičkih bolesti, kao i usamljenosti, depresije, anksioznosti i stresa. U studiji koja je provedena na Sveučilištu u Sjevernoj Karolini istraživači su otkrili da zagrljaji povećavaju nivo hormona ‘vezivanja’ – oksitocina, smanjuju rizik od srčanih bolesti, snižavaju krvni tlak i nivo sters hormona kortizola.

Opširnije...

glittery poison bottle 02 by ladytara d4m5n4k

Istinito i poučno-U Kini je prije mnogo vremena, živjela djevojka po imenu Li-Li. Kad je kucnuo određeni čas, stupila je u brak i započela život s mužem i njegovom majkom. Međutim, ubrzo je otkrila da se nikako ne slaže s svekrvom. Mnogo su se razlikovale, i snahi se nisu sviđale mnoge svekrvine navike.

Opširnije...

muslim mother2Ona je majka, u njenim prsima je hrana za tebe, njene ruke su tvoja nosiljka, a njeno krilo tvoja postelja... 

Nježno srce, blagost, toplina pogleda i sigurnost zagrljaja, duša veća od hiljadu drugih duša i ispunjena neizmjernom milosti od koje je samo Allahova milost veća, srce koje voli i kada nije voljeno, koje ti na zlo ne uzvraća zlom, već ti oprašta i uzvraća dobrim i dovom, veseli se kad se ti veseliš, a tuguje kad ti tuguješ... koliko je puta tugovalo kako bi ti bila sretna, koliko je puta plakalo da bi se ti smijala.

Opširnije...