srijeda, 08 Maj 2024

Članci

islam brakBojte se Allaha u pogledu žena! Vi kod njih imate svoja prava, a i one kod vas imaju svoja prava. (Muslim)

Opširnije...

porodica12Pitanje: U braku sam već osam godina i nemam potomstvo. Poslije medicinskog tretmana, ustanovljeno je da kod mene ne postoje zapreke da imam potomstvo, ali muževi nalazi nisu zadovoljavajući, tako da nam predlažu vantjelesnu oplodnju.

Opširnije...

mama beba1O ovoj poruci treba dobro da razmisli svaka buduća majka muslimanka, jer sebi ne smije dozvoliti da je takva pitanja meleka, koji upisuje sudbinu njenog milog, nedužnog djeteta, zateknu u stanju harama, nezahvalnosti ili neposlušnosti njenom Sveznajućem Gospodaru.

Opširnije...

porodica1

Zaista su djeca blagodat i ukras svakog doma i porodice. Njihovo rođenje, djetinjstvo, odrastanje i svaki njihov uspjeh u njihovom životu, jednostavno ispunjava srce svakog roditelja.

Opširnije...

isl porodicaZatim dođe vrijeme kada dijete ima obavezu da obavlja namaz, međutim, kako nije steklo naviku i nije mu usađena ljubav prema tome, niti ga je ko upućivao na to toliko, teško ga je sada primorati da tek tako počne da obavlja namaz. Neki od roditelja će se ljutiti na djecu, iako se do tada nisu posebno trudili da im namaz omile, pa će djecu i udariti radi toga, jer sad kad je dijete obavezno da obavlja namaz, velika odgovornost pada na roditelja.

Opširnije...