utorak, 16 Januar 2018

isl brakŽivotna iskustva su najbolji učitelji, kako vlastita tako i tuđa. Imajući ovo u vidu, želim da s vama podijelim svoje životno iskustvo uz iskrenu nadu da će mnogima koristiti i da iz njega izvući pouke... U djetinjstvu sam bila veoma privržena islamu. Učila sam sure, išla u mekteb, uživala u pokrivanju svoje kose, i svi su govorili da sam buduća “mualima”, inšallah. Ali, kako je vrijeme prolazilo i moj interes za vjerom počeo se smanjivati, i tako je potrajalo do moje petnaeste godine. Baš onda kada hormoni najviše “divljaju”...

Opširnije...

hijab MorgKaže poznati alim i muhaddis današnjice, uvaženi šejh Ebu Ishak el-Huvejni, Allah ga sačuvao: Posjetio sam jednog od svojih ahbaba pa ga zatekao tužnog i potištenog. Kada sam ga upitao o razlogu njegove tuge čovjek je počeo plakati, obavjestivši me kako mu je žena bolesna.Počeo je gorko plakati tako da sam se začudio i gotovo da je ''pao" u mojim očima, a poznavao sam ga kao dobra i čestita čovjeka.

Opširnije...

muslimah orgJednog dana, dok su sa sinčićem setali ulicom, zaustavio ih je neki čovjek kako bi se pozdravio s njima i poželio im sreću u zajedničkom životu. On je primijetio promjenu na licu svoje supruge i neku čudnu tremu. Kada mu je rekla da je to on, onaj njen “princ” iz mladosti, u njemu se nešto odjednom promijenilo. 

Opširnije...
isl brakOvo je članak posvećen muškarcima.
Opširnije...