utorak, 18 Decembar 2018

hijab MorgKaže poznati alim i muhaddis današnjice, uvaženi šejh Ebu Ishak el-Huvejni, Allah ga sačuvao: Posjetio sam jednog od svojih ahbaba pa ga zatekao tužnog i potištenog. Kada sam ga upitao o razlogu njegove tuge čovjek je počeo plakati, obavjestivši me kako mu je žena bolesna.Počeo je gorko plakati tako da sam se začudio i gotovo da je ''pao" u mojim očima, a poznavao sam ga kao dobra i čestita čovjeka.

Opširnije...

muslimah orgJednog dana, dok su sa sinčićem setali ulicom, zaustavio ih je neki čovjek kako bi se pozdravio s njima i poželio im sreću u zajedničkom životu. On je primijetio promjenu na licu svoje supruge i neku čudnu tremu. Kada mu je rekla da je to on, onaj njen “princ” iz mladosti, u njemu se nešto odjednom promijenilo. 

Opširnije...
isl brakOvo je članak posvećen muškarcima.
Opširnije...

brak1Kako u životu imate sve manje vremena, i kako imate sve više posla sa svakim djetetom koje se rodi, da li se osjećate tako kao da ste se udaljili od svog supruga? Da li žudite za onim istim osjećajem kojeg ste nekad imali? Da li težite da pronađete zadovoljstvo i sreću koja se može naći samo u dobrim vezama. Za svaku vezu je potreban trud! Ali šta ako se ne možete povezati sa svojom boljom polovicom? Ovdje je nekoliko savjeta koji su uspješno primjenjeni i koji su meni lično pomogli u mojoj vezi odnosno braku.

Opširnije...