srijeda, 17 Juli 2024

muslima95Ne brini unaprijed i ne opterećuj svoje misli time šta bi se moglo dogoditi i kakvo bi te iskušenje sutra moglo zadesiti.

Ne kradi sebi lijepe trenutke stalnom brigom i tugom.

Osim što ćeš svom tijelu donijeti tegobu i bolest, bespotrebnom brigom ništa drugo nećeš dobiti.

Ponekad misliš da ne bi mogla podnijeti nešto, da bi to bilo preveliko breme za tvoja pleća, a ne znaš i ne možeš znati kako bi se ponijela u takvoj situaciji, samo možeš pretpostaviti.

Koliko si puta za nešto smatrala da ne bi imala snage to izdržati, pa si vidjela da imaš i više nego što si mogla i zamisliti. Zar tvoje brige mogu utjecati na tvoju budućnost i donijeti ti kakvo dobro? Ne, utječu samo na tvoju sadašnjost.

Allah je tu! Ako ti je On dao iskušenje, dao ga je sa razlogom i dat će ti snagu da izdržiš. Ako je tuga ovladala tvojim srcem zbog nekog gubitka, sjeti se da ništa ne traje vječno i da nakon ovoga svega ideš na najljepše mjesto, čiju ljepotu tvoje oči nisu vidjele, a razum ne može ni dokučiti...

Misli lijepo o svome Allahu i lijepo će ti i biti!

Uzvišeni Allah kaže: “Ja sam prema Svome robu onakav kakvo on ima mišljenje o Meni...”

Osloni se na Živog i Vječnog, Najmilostivijeg i Plemenitog, koji prema tebi ima više milosti od tvoje majke! I dovi, za svaku brigu sadašnju, buduću, prošlu, dovi...Onaj kome kazuješ svoje brige i otvaraš svoju dušu, doviš kada drugi spavaju, nikada ti ruke neće vratiti praznim.

Zašto se onda brineš šta će biti i šta bi moglo biti? I do sada je bilo, izdržala si, ojačala i ostala na nogama. Uz Allaha i iskren oslonac na Njega, uvijek ćeš pobijediti!

 “Onom koji se u Allaha uzda, On mu je dosta.” (Kur'an,et-Talāk, 3)

Ummu Sara Žužić